Voetreflex therapie

Voetreflex therapie

Wat is voetreflexologie?

Op de voet wordt het hele lichaam weerspiegelt, ongeveer 7x zo klein. Het hoofd in de tenen, de borst op de voorvoet, het bekken op de hak. Zijn er lichamelijke of psychische klachten dan zullen de daarmee corresponderende zones op de voet een verandering tonen. Door deze zones met de juiste dosering te masseren kunnen de klachten verminderen resp. verdwijnen.

Effecten van voetreflexologie

Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen. Onze lichaamscellen geven de overbodige afvalstoffen weer af. Via de nieren verdwijnt urine, via de longen koolzuurgas en via de voeten afgewerkte energie. Zo verdwijnt de energie van de maag via de maagzone op de voet uit het lichaam en de energie van het hoofd via de tenen.

Door de zones op de voet te behandelen verbetert de doorlaatbaarheid voor de afgewerkte energie, de afvalstoffen verdwijnen uit het lichaam.

Acute pijn

Pijn in het lichaam komt terug op de corresponderende zone op de voet, zo is een pijnlijke knie voelbaar op de kniezone aan de bovenzijde van de voet. Door druk te geven op de zone verdwijnt de pijn op de drukplek en op de knie zelf. De druk zorgt ervoor dat de energie weer gaat stromen, de opgehoopte energie lost op. Voetreflex helpt snel bij acute pijn zoals een val. Bij een val komt de bewegingsenergie (kinetische energie) plotseling tot stilstand, deze hoopt zich op. Wij ervaren dit als pijn. Door direct op de juiste zone te drukken, verdwijnt de opgehoopte energie en dus ook de pijn.

Chronische kwalen

Bij verstopping van de dikke darm is er weinig energie doorstroming. Bij weinig stroming ontstaat neerslag zoals slib in stilstaand water. Zo lost suiker op in de thee door goed roeren en slaat weer neer als de thee onaangeroerd blijft staan. Dit werkt ook zo in ons lichaam. Bij slechte doorstroming slaat de ureum in het bloed neer in de vorm van urinekristallen. In de voetzone nemen we de urinekristallen waar. Door extra druk te geven op de zone of te strijken, worden kristallen weer opgelost. De energie kan weer stromen en de darmen worden weer actief. De stoelgang is hersteld.

Wat voelt de patiënt?

  • Klacht
  • Pijn bij druk op de zone of soms helemaal geen pijn (leegte)

Wat voelt de therapeut?

  • Spanning op de zone
  • Korrels onder de duim
  • Kloppen van de zone

Reacties na de behandeling

De reactie na de behandeling verschilt afhankelijk van de behandelde kwaal en van de patiënt zelf. De volgende reacties komen voor:

  • Beter slapen
  • Tijdelijke vermoeidheid (afvalstoffen komen tijdelijk in het bloed)
  • Donkere urine (afvalstoffen zijn afgevoerd)
  • Verdwijnen of afname van de klacht

Welke klachten?

Feitelijk helpt voetreflexologie bij heel veel klachten, alleen in gevallen van hoge koorts, besmettelijke ziekten, zwangerschap, trombose, ernstige hartkwalen en kanker wordt behandeling ontraden. Goede resultaten zijn bekend bij: hoofdpijn, stress, menstruatieklachten, kneuzingen, verzwikking, steriele ontstekingen (tenniselleboog), slijmbeursontstekingen, peesproblemen, spierkramp, spierscheur, gewrichtsklachten (artrose), bandlesies, huidaandoeningen, acné, bedplassen, rugklachten, vocht vasthouden, maag- en darmklachten.

Duur van deze behandeling: : circa 60 minuten.

Over mijzelf

Mijn naam is Maaike Beeker. Ik ben gediplomeerd Medisch Pedicure en voetreflex- therapeute. Na de afronding van mijn basis opleiding tot pedicure in 2006 heb ik mijzelf gespecialiseerd. Ik ben in het bezit van het diploma diabetisch voet, reumatische voet en schimmeldiagnostiek. In 2014 heb ik mijn studie Medisch Pedicure afgerond.

Contact

Regthuisstraat 9 Oudkarspel

+31 (0)6-55822215

mail@goedevoet.nl

www.goedevoet.nl

PIN

Behandeling op afspraak

Maandag 9.00-17.00
Dinsdag 9.00-17.00
Woensdag 9.00-17.00
Donderdag 9.00-17.00
Vrijdag 9.00-13.00

Social Share